top of page

Updates Reset & Inspiration week 
Ireland June 2023

Sinds februari 2023 komen Loes en ik elke 2 weken samen om ons voor te bereiden op deze bijzondere week | Lees hier de laatste verhalen en updates

IMG_4483.jpg

'Ruimte'

‘Ruimte’

Ik kom zojuist uit weer een waardevol en leuk samenkomen met Loes ter voorbereiding van de Reset & Inspiration Week Ireland’ deze zomer. We hebben het vandaag gehad over de beweging sessies die we gaan aanbieden in de ochtenden en de avonden van die week. De verschillende benaderingen en ieder onze kracht tijdens deze sessies, waarin we allebei gebruik maken van verschillende methoden zoals; ‘De Pilates Methode, De Franklin Methode, Yoga, Biodynamische (Lichaamsgerichte) therapie oefeningen, Fascia Release, Meditatie technieken, en zo nog wel een aantal meer.’

Het was heel leuk om eens te onderzoeken wat nu een ‘kracht’ is tijdens elke van onze sessies.

Een van de dingen die ik vaak terug hoor tijdens of na de sessies die ik geef, is hoezeer de aandacht bij het ademhalen ligt, en hoeveel stevigheid en tegelijkertijd verzachting, maar vooral hoeveel ‘ruimte’ er dan voelbaar wordt.

Ruimte in je lichaam, ruimte in de ruimten van je lichaam waar het ‘vast’ voelt, waar het ‘strak’ voelt. Ruimte in je hoofd, ruimte voor jezelf binnenin de ruimte waar je je begeeft, ruimte voor elkaar en ga zo maar door. Soms vergeet ik er bij stil te staan, het effect van het voelbaar worden van ‘ruimte’. Hoe immens dat is…

Ik denk dat ik dat zelf misschien wel als voornaamste voelde toen ik de eerste keer naar Ierland reisde en me daar liet onderdompelen door het land en de mensen. De immense ruimte binnenin mezelf, die voelbaar werd tijdens en na de Lichaamsgerichte sessies, de wandelingen ervoor en erna in de prachtige natuur, de stranden waarop je minuten lang met je ogen dicht kunt lopen zonder bang te hoeven zijn dat je iemand tegen het lijf loopt…zoveel ruimte, zoveel plek, voor jezelf, voor de ander, voor het land, voor alle elementen samen. De ‘ruimte’ gaf me een gevoel van balans, totale reset en heel veel inspiratie.

Ik heb echt zoveel zin om samen met anderen deze ‘ruimte’ te gaan onderzoeken tijdens en ook na de sessies in Ierland, tijdens de ‘Reset & Inspiration Week Ireland 2023’.

Er zijn nog een paar plekjes beschikbaar, je bent heel erg welkom. Kijk voor meer informatie op:

https://www.marjonvangrunsven.com/resetinspirationweekire...

#resetinspiratieweek

#ireland #coaching #consulting #therapie #psychology #biodynamicandintegrativetherapy #bodymind #mindfulnes #lichaamsgerichtetherapeut #Ademhaling #adem #Breath #ruimte #space

#bewegen #massages #rollrelease #movementmethodshub #MMH

Item Title

Describe the item and include any relevant details. Click to edit the text.

Loes.jpeg

'Ruimte innemen'

Ruimte innemen

(lang verhaal, sorry!)

Hier sta ik, op 1 januari 2014, in mijn eentje bij de Taroko Gorge in Taiwan.

Ik was daar toen met Theater Tol en met een klein groepje zijn we langer gebleven en van Zuid naar Noord door Taiwan getrokken. Die nieuwjaarsdag wilde er niemand mee op pad en ben ik in mijn eentje, gewapend met mijn Lonely Planet-reisgids, in een bus vol Taiwanezen gestapt en naar die kloof gereisd. Mijn beste nieuwjaarsdag ooit.

En dat kwam niet alleen door die prachtige rotspartijen daar, maar zeker ook doordat ik het gewoon had gedaan. Zelf. Mijn reis uitgestippeld, de weg gezocht daar, en uiteindelijk ook weer veilig teruggekomen bij ons hostel. Ik had me niet laten leiden door de beren op de weg die ik altijd wel zie;-) Ik had dit voor mezelf mogelijk gemaakt, en daardoor dit moment op de foto des te trotser en blijer beleefd.

Waarom ik dit nu deel? Tijdens een Zoom-gesprek met Marjon van Grunsven Pilates Teachers - Courses/ Coaching/ Consulting gisteren ter voorbereiding op onze Ierland-reis hadden we het over momenten als deze. Over hoe je iets onderaan de streep des te intenser kunt beleven als jij het voor jezelf mogelijk hebt gemaakt. Als je jezelf serieus neemt in je behoefte hieraan. En er zijn altijd praktische bezwaren te bedenken, en eerlijk gezegd laat ik die ook vaak de doorslag geven. Zeker met drie kinderen is het vaak makkelijker om iets níet te doen dan om dat wel te doen.

En toch heb ik na veel wikken en wegen besloten om wél op Marjon’s vraag om met haar mee te gaan naar Ierland in te gaan. Op een manier die past en waar ik me goed bij voel. Ik neem Bes en mijn moeder mee.

En waar ik eerst steeds een knoop in mijn maag voelde als ik eraan dacht om zo lang weg te zijn van huis en de rest van mijn gezin, deed de herinnering aan dit moment in Taiwan me beseffen dat ik (ergens heel diep weggestopt vanbinnen) ook echt de behoefte voel om deze ruimte voor mezelf te gaan innemen.

De lessen die ik gisteren gaf deden me realiseren dat wat mijn klanten doen, telkens als ze naar mijn studio komen, eigenlijk hetzelfde is. Het hoeft niet altijd over zulke grote dingen te gaan. Besluiten dat je jezelf belangrijk genoeg vindt om wekelijks naar een les te gaan is vergelijkbaar. Natuurlijk is het makkelijker om ‘s avonds op de bank te blijven zitten, maar als ik zie hoe voldaan iedereen na afloop weer naar buiten stapt is dat in feite precies hetzelfde als in je eentje naar een kloof gaan aan de andere kant van de wereld.

Daar mag je trots op zijn.

Trots op dat je dat voor jezelf mogelijk hebt gemaakt, dat je jezelf dat hebt gegund. En daar ben ik dan weer dankbaar voor. Wat heb ik toch leuke klanten, en wat zorgen ze goed voor zichzelf. Daar kan ik nog wat van leren;-)

De ruimte die na zo’n uur is ontstaan ervaar je niet alleen in je lijf, maar ook in je hoofd.

Hoe zou dat zijn als je een week kunt vullen met dat soort momenten? In een sprookjesachtige omgeving aan de Ierse kust? Met iedere dag fijne lessen van mij en Marjon in een kleine groep, mooie excursies naar de omgeving maar ook alle ruimte voor jezelf? Wat als je je daar volledig in kan en mag onderdompelen omdat je letterlijk en figuurlijk even helemaal weg bent van je dagelijkse beslommeringen? Hoeveel ruimte in je lijf en hoofd zou dat geven?

En had ik al gezegd dat je daar dan optioneel ook een massage bij een van ons kunt bijboeken..?

Er zijn nog maar 3 plekken, en de vliegtickets zijn nu nog voordelig.

Item Title

Describe the item and include any relevant details. Click to edit the text.

Item Title

Describe the item and include any relevant details. Click to edit the text.

Item Title

Describe the item and include any relevant details. Click to edit the text.

bottom of page